PhotoTrial

13 April 2009

GPS Logger

Filed under: Uncategorized — miahi @ 8:14 pm

uBlox TIM-5H GPS module
Microchip 16F648A microcontroller
4xPowerex AA 2700mAh
Allis M827B Antenna
EA DOGM163E-A 3×16 char Display

GPS Logger Frontal
GPS Logger - Interior montat
GPS Logger - Interior demontat
GPS Logger - Antena GPS
GPS Logger - Antena GPS spate

GPS-ul raportează o dată pe secundă locația (latitudine/longitudine/altitudine), viteza, direcția (azimut), ora și data UTC, sateliții utilizați pentru localizare. Microcontroller-ul ia datele, le scrie pe cardul SD și parsează informațiile pentru afișare. Sunt afișate: Latitudine, longitudine, altitudine, viteză, azimut, ora UTC, numărul de sateliți.
Datele de pe cardul SD sunt citite pe PC și exportate în format GPX. Cardul nu are un sistem de fișiere, în fiecare secundă se scrie un sector de 512 bytes. La pornire, softul din microcontroller caută ultima locație scrisă și continuă de unde a rămas. Softul de pe PC detectează diferențele de timp între două înregistrări și începe un segment (șir continuu de puncte) sau traseu nou. Fișierul GPX poate fi vizualizat în Google Earth sau alte aplicații (GPS Visualizer, Tatuk GIS Viewer).
Butonul negru aprinde backlight-ul, iar celălalt pornește sau oprește alimentarea aparatului. Bateria de backup (CR2032) alimentează memoria GPS-ului pentru a păstra localizarea sateliților și ora UTC. Autonomia este în jur de 40 de ore, iar cardul de 2GB poate înregistra 45 de zile continuu.
Scopul principal: geotagging pentru fotografii.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress